0513 72 44 05 info@fideliz.nl

Downloads

E-book

“Wat doet een scheiding met kinderen?”

Wat doet een scheiding met kinderen?

In dit e book kun je lezen over wat een scheiding met kinderen doet en wat de gevolgen hiervan zijn voor kinderen. Ook kun je lezen hoe en wanneer jullie een goed moment kunnen kiezen om het aan de kinderen te vertellen dat jullie gaan scheiden.

Het ouderschapsplan en het Bruggesprek

Als jullie gaan scheiden, of als jullie uit elkaar gaan en het gezamenlijk gezag hebben over de kinderen, moeten jullie een ouderschapsplan opstellen. Het is fijn om jullie kinderen hier zo goed als mogelijk bij te betrekken. Dit kunnen jullie doen middels een bruggesprek, maar hoe gaat dan zo’n bruggesprek? Ook dat kun je lezen in dit e book. Tevens zit er een bijlage in het e book zodat je een verslag kunt maken van dit bruggesprek en op deze manier kun je aantonen dat jullie de kinderen hebben betrokken bij het opstellen van het ouderschapsplan. Ook is dit verslag prettig voor jezelf om te hebben omdat je zo op een later moment nog eens terug kunt lezen hoe jullie kinderen reageerden op het nieuws omtrent jullie scheiding.

Oefeningen

Het gebeurt wel eens dat partijen moeite hebben om hun ex- partner als mede- ouder te zien, dat is jammer. De kinderen hebben immers niet gevraagd om deze situatie en het zou voor hen zo fijn als jullie als ouders wél goed door één deur kunnen. Daarom staan er een aantal oefeningen in het e book zodat jullie ex-partner- zaken en mede-ouder-zaken van elkaar leren te onderscheiden. Op het moment dat jullie dit inzichtelijk hebben, kunnen jullie zaken beter van elkaar scheiden en elkaar als mede- ouder gaan zien en behandelen.

Nieuwe partner voorstellen

Er komt vast een moment in je leven dat er een nieuwe liefde opbloeit, maar hoe vertel je dit aan je kinderen en wanneer introduceer je je nieuwe liefje? Hoe je dit aan kunt pakken staat op pagina 12 t/m 14.

Aanbieding

Mocht je meer willen weten en heb je een paar handvatten nodig om de communicatie respectvol te laten verlopen, dan kun je bij mij een workshop komen volgen. In het e book is een speciale aanbieding opgenomen.

Inschrijven kun je doen via het contactformulier. Staat jouw datum er niet tussen, schrijf je dan in en geef in de omschrijving aan dat je interesse hebt in de workshop, maar dat de genoemde datum jou niet schikt. Je ontvangt dan bericht zodra de volgende workshop gepland staat.

WhatsApp chat