Over mij

Mediator Bernadette Keijzer
Jullie Mediator & Conflictcoach

Carrièreswitch

Na een aantal jaren thuis bij de kinderen te zijn geweest vond ik het tijd worden om weer aan de slag te gaan. De kinderen zijn al een stuk groter en gaan nu allemaal naar school. Tijd voor mij om na te denken wat ik graag zou willen doen. Na hier goed over nagedacht te hebben en een beroepstest te hebben gedaan, kwam ik tot de ontdekking, en tevens tot het besluit, dat mediation echt iets voor mij is. Ik heb hier gelijk actie op ondernomen en ben een intensieve beroepsopleiding mediation gaan volgen. Mijn specialisatie is familie mediation, maar ik ben ook inzetbaar bij andere conflicten.

 

ADR geregistreerd

Ik ben ADR-geregistreerd familie mediator, onderhandelaar en conflictcoach. Zie ook www.adr-register.com en www.icr-coachregister.com

ADR-full-certified-conflict-coach en familie mediator

 

Eerlijke en open uitstraling

Voordat ik moeder werd was ik jaren werkzaam bij een advocatenkantoor en in de makelaardij als office manager. Mensen vertellen mij heel makkelijk hun verhaal, zelfs als dat heel persoonlijk of aangrijpend is. Ook in mijn werk kwam ik dat regelmatig tegen. Mijn omgeving beaamt dat ik een eerlijke en open uitstraling heb die mensen uitnodigt hun verhaal te doen. Ik wil heel graag iets betekenen voor andere mensen dus waarom niet beroepsmatig. Mijn juridische achtergrond kan ik hier bovendien heel goed combineren met het psychologische aspect. Ook dat trekt mij aan.

 

Mediator

Als mediator probeer ik mensen weer met elkaar in gesprek te brengen door structuur te bieden in de (veelal) vastgelopen communicatie. Mensen worden aangemoedigd met elkaar in gesprek te blijven en ieder hun eigen verhaal te vertellen. Tevens stimuleer ik men om zoveel mogelijk op eigen kracht de kwestie aan te pakken. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat iedereen met een tevreden gevoel naar huis gaat. Dat alles is gezegd wat er (nog) gezegd moest worden en alles naar tevredenheid is geregeld voor nu en in de toekomst. Zeker als er kinderen in het spel zijn is het essentieel dat de onderlinge afspraken worden nageleefd. Mediation is een vorm van bemiddeling waarbij een deskundige de onderhandelingen tussen conflictpartners begeleidt. Er wordt gezocht naar gezamenlijk gedragen oplossingen of  besluiten. De mediation helpt om vastgelopen onderhandelingen vlot te trekken en is een goede methodiek als het snel bereiken van resultaat, kostenbeheersing en zelf de regie blijven voeren belangrijk gevonden worden.

 

Conflict-/relatiecoach

Als conflict-/relatiecoach begeleid ik conflictpartners in het verkrijgen van inzicht in de eigen bijdrage aan het conflict (wat zelfreflectie vraagt) en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen. De betrokkenen worden zich bewust van wat onderliggend meespeelt (zoals behoeften of  overtuigingen die belemmerend werken). Daar wordt op gecoacht, waardoor ruimte gaat ontstaan om vanuit een andere invalshoek naar het conflict te kijken. Tijdens dit proces leren conflictpartners patronen te doorbreken en om op een andere wijze de relatie voort te zetten. Tevens kan ik jullie begeleiden van partners naar ouders.

financieel adviseur

 

Financieel adviseur

Ik werk nauw samen met een financieel adviseur die kan bekijken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de financiële mogelijkheden, hypotheken, verzekeringen, et cetera.

 

Op diverse locaties werkzaam

Fideliz werkt vanuit eigen kantoor in Heerenveen en op locatie in o.a. Steenwijk  en Wilhelminaoord. Onder het kopje locaties kunt u bekijken waar wij nog meer actief zijn. Ik kom ook graag bij u thuis.