De ‘Dag van de Scheiding’ valt op iedere tweede vrijdag van september. Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. Sinds 2010 wordt op of rondom deze datum de ‘Dag van de Scheiding’ georganiseerd. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 14 september.

Gerelateerde afbeelding

 

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. Voor de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFas) was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de ‘Dag van de Scheiding’. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Dag van de scheiding

 

Wat? : vrijblijvend en gratis informatie* over scheiden
Wanneer? : vrijdag 14 september 2018
Waar? : Haskeruitgang 103 te Heerenveen
Hoe laat? : vanaf 9.30 tot 16.00 uur

 

Afbeeldingsresultaat voor 10 procent

* Belangstellenden kunnen informatie krijgen over o.a. partner- en kinderalimentatie, scheiden met of zonder kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis. Tevens krijg je 10% korting op het mediationtraject als je op deze dag een offerte aanvraagt.

KOM LANGS! De koffie staat klaar!

 

WhatsApp chat