0513 72 44 05 info@fideliz.nl

De komende tijd zal ik gaan bloggen over scheiden en relatieproblemen. Belangrijk hierbij te vermelden is dat mijn doel zal zijn om mensen te inspireren en hopelijk met mijn levensverhalen te helpen.

  

Eerst zal ik mijzelf even voorstellen…

Ik ben Aaltje Bakker, 28 jaar en wij (René en ik) hebben vorig jaar ons huis gekocht in Drachten. Wij wonen hier met ons hondje en 3 katten. René en ik zijn inmiddels zo’n 2,5 jaar samen en wij zijn in oktober 2018 voor een geregistreerd partnerschap gegaan. Wij wilden de zaken goed geregeld hebben omdat wij het huis gekocht hebben, maar het was uiteraard niet alleen een “zakelijke” overeenkomst, het was zeker ook een bevestiging van onze liefde. Zoals je kunt lezen een hele “normale” relatie, maar in de loop der tijd is het nodige gebeurd en daar zal ik de komende tijd over bloggen.

Wij als personen in onze relatie zijn sociaal, houden van muziek, een borreltje met een hapje en een spelletjesavond met vrienden op zijn tijd is zeer welkom. René werkt momenteel als scheepsmonteur en ik start binnenkort met mijn nieuwe baan als assistent coördinator bij een vrijwilligersorganisatie. Naast werken in loondienst heb ik ook mijn eigen praktijk waar ik energetische therapie in combinatie met coaching geef, voorspellende kaartleggingen doe en op korte termijn zal ontspanningsmassage ook volgen. Maar voor ik verder vertel… first things first, hoe we elkaar hebben leren kennen en het vervolg daarop.

  man and woman facing each other

 

Hoe wij elkaar leerden kennen

René en ik hebben elkaar leren kennen via Badoo, hier hangt een behoorlijk stigma op. Wij zijn het bewijs dat ook via een website als Badoo je liefde kan vinden in plaats van alleen lust. Onze eerste date was in Leeuwarden en na een tijdje kreeg onze relatie vorm. Op onze eerste date spraken we naar elkaar uit wat wij belangrijk vinden in de liefde; eerlijkheid en vertrouwen.

 

Samenwonen

René woonde toentertijd in Damwoude en we brachten daar de meeste tijd door, na een half jaar besloten wij om te gaan samenwonen want het was zonde om dubbele lasten te blijven betalen. We waren vrijwel altijd samen bij René in Damwoude, mijn beestjes hadden we een tijd eerder al verhuisd. Alles ging voorspoedig, al was het natuurlijk allemaal wel even wennen… Nieuwe situatie, samen een huis delen en rekening houden met elkaar. Ik heb zo’n 7 jaar alleen gewoond met mijn beestjes dus het aanpassen aan elkaar vond ik wel eens lastig in het begin, maar dit was waar ik altijd naar op zoek was geweest!

 woman sitting on sofa chair near window

Open boek

Ik ben een open boek, dus als mij iets dwars zat dan zei ik dat ook direct. Zo heb ik bijvoorbeeld in het begin van onze relatie gezegd dat ik geen vent met schulden wilde want ik had het altijd zo netjes voor elkaar… Woorden zijn krachtiger dan wat dan ook en hier is René dichtgeslagen. René is al niet zo’n prater maar als dat soort dingen gezegd werden, werd de drempel alleen maar hoger om dit uit te spreken voor hem. Ik voelde dat er financieel meer speelde, maar het was allemaal nog zo pril dat ik dat heb laten rusten. Zo zijn er in de loop der tijd meer situaties voorgekomen. situaties die zeker niet alleen aan mij of aan René hebben gelegen. Er waren ook miscommunicaties die voor spanningen tussen ons zorgden. De boodschap die ik voor nu mee wil geven… zolang er binnen een relatie nog een gesprek mogelijk is, hoe lastig dit ook is… Ga dit gesprek met elkaar aan en probeer samen te zoeken naar een goede weg voor beide personen. Als je er samen niet uitkomt, vraag dan om hulp. Bijvoorbeeld van naasten, maar ook een mediator kan jullie helpen omdat zij een objectieve kijk hebben op een situatie. Mochten jullie vragen voor mij hebben, dan kunnen jullie die onder de blog plaatsen en dan zal hier zo spoedig mogelijk op gereageerd worden. 

Groetjes, 

Aaltje