Mediator Bernadette Keijzer

Even voorstellen

Hallo allemaal,

Misschien vinden jullie het prettig om wat over mij te weten te komen voordat je met mij in zee gaat. Zal ik maar gewoon beginnen? Ik hou het kort hoor…

Mijn naam is Bernadette Keijzer geboren in de jaren 80 te Leeuwarden. Toen ik ongeveer 6 weken oud was, besloten mijn ouders te gaan verhuizen naar Biddinghuizen. In dit kleine dorpje heb ik mijn leven doorgebracht tot en met mijn 29ste levensjaar. Mijn ouders zijn uiteindelijk gescheiden toen ik 18 jaar jong was.  Ik heb mij er toentertijd overheen gezet, iets anders kun je ook niet doen, maar leuk was het niet. Het ergste van alles vind ik dat mijn ouders elkaar nooit meer hebben gezien of gesproken. En dat ik tot op de dag van vandaag hen nog niet allebei op belangrijke dagen in mijn leven uit kan nodigen. Ook ben ik door alles het contact met mijn halfbroer en halfzus kwijt geraakt. Ik zie hen één keer paar jaar op de verjaardag van mijn vader en daar blijft het bij.

In mijn verhaal zijn de gevolgen van de scheiding van mijn ouders tot op de dag van vandaag zichtbaar en merkbaar. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van ouderverstoting en parentificatie. Gelukkig was ik mij er al jong bewust van dat het niet goed ging met mij en ik mijzelf niet ontwikkelde op een manier zoals andere kinderen van mijn leeftijd dat destijds deden. Op vrijdagavond had ik mijn eigen praktijkruimte in de wc van het buurthuis in Biddinghuizen, regelmatig kwamen er tieners naar mij toe met de vraag: “Hoe moet ik hiermee omgaan? Hoe zou jij dit doen? Jij hebt al zoveel ervaring.”  Ik kwam over als een sterke meid, en dat was ik ook, maar de scheiding, en de problematiek er omheen, werd mij teveel. Op mijn 19de ging ik op mijzelf wonen en ik stortte volledig in. Ik kwam in een burn out terecht. Tijdens het koken ben ik in elkaar gezakt. Ik heb toen mijn moeder gebeld en zij kwam samen met haar nieuwe vriend, gelijk naar mij toe. De dokter werd gebeld en er werd geconstateerd dat ik een paniekaanval had. Ik kreeg kalmerende middelen en moest rust nemen. Daarnaast werd ik begeleid door een psycholoog. Lange tijd heb ik mij hiervoor geschaamd. Nu niet meer. Het is namelijk niet iets waar ik om gevraagd heb, het is mij overkomen. En ik ben er goed uitgekomen en doordat ik dit heb meegemaakt in mijn leven, kan ik nu mensen helpen om dit soort situaties te voorkomen. 

 

Bovenstaande is een greep uit mijn jeugd en uit “mijn verhaal”. Dit verhaal is voor mij de reden waarom ik ervoor heb gekozen om mediator te worden. Als ik men kan helpen om elkaar weer te vinden binnen het gezin en om verhoudingen onderling te herstellen of om goed uit elkaar te gaan en zij hun leven samen als partners goed af kunnen sluiten en elkaar als mede-ouders kunnen zien en behandelen, dan is mijn doel bereikt!

En in het geval van een scheiding: Maak het niet nog moeilijker dan het al is en los het samen goed op voor de kinderen! Dat zijn jullie aan hen verschuldigd! En ik kan jullie daarbij helpen.

  

Eerlijke en open uitstraling

Voordat ik mediator werd was ik jaren werkzaam bij een advocatenkantoor als directiesecretaresse en in de makelaardij als office manager. Mensen vertellen mij heel makkelijk hun verhaal, zelfs als dat heel persoonlijk of aangrijpend is. Ook in mijn werk kwam ik dat regelmatig tegen. Mijn omgeving beaamt dat ik een eerlijke en open uitstraling heb die mensen uitnodigt hun verhaal te doen. Ik wil heel graag iets betekenen voor andere mensen dus waarom niet beroepsmatig. Mijn juridische achtergrond kan ik hier bovendien heel goed combineren met het psychologische aspect. Ook dat trekt mij aan.

  

ADR geregistreerd mediator & conflictcoach

Ik ben ADR-geregistreerd familie mediator, onderhandelaar en conflictcoach. Zie ook www.adr-register.com en www.icr-coachregister.com

Een ADR-registermediator is een gekwalificeerde mediator die: 

 

  • voldoet aan de toetredingseisen voor het ADR-register
  • voldoet aan het beroepsprofiel van een professionele mediator
  • werkt onder bepaalde condities vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor de ADR-registermediator
  • valt onder een klachtenregeling en tuchtrechtspraak
  • voldoende ervaring heeft
  • kennis en vaardigheden op het gebied van mediation continu op peil houdt (permanente educatie)

Beschermde titel

De titel ADR-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn het ADR-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren.

  

Conflictcoach

Als conflict-/relatiecoach begeleid ik conflictpartners in het verkrijgen van inzicht in de eigen bijdrage aan het conflict (wat zelfreflectie vraagt) en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen. De betrokkenen worden zich bewust van wat onderliggend meespeelt (zoals behoeften of  overtuigingen die belemmerend werken). Daar wordt op gecoacht, waardoor ruimte gaat ontstaan om vanuit een andere invalshoek naar het conflict te kijken. Tijdens dit proces leren conflictpartners patronen te doorbreken en om op een andere wijze de relatie voort te zetten. Tevens kan ik jullie begeleiden van partners naar ouders.

WhatsApp chat