0513 72 44 05 info@fideliz.nl

Bernadette Keijzer

Mediator Bernadette Keijzer

Even voorstellen

Hallo allemaal,

Misschien vinden jullie het prettig om wat over mij te weten te komen voordat je met mij in zee gaat. Zal ik maar gewoon beginnen? Ik hou het kort hoor…

Mijn naam is Bernadette Keijzer geboren in de jaren 80 te Leeuwarden. Toen ik ongeveer 6 weken oud was, besloten mijn ouders te gaan verhuizen naar Biddinghuizen. In dit kleine dorpje heb ik mijn leven doorgebracht tot en met mijn 29ste levensjaar. Biddinghuizen was een klein dorpje waar iedereen elkaar kende. Toen hadden we nog geen mobiele telefoon, maar wonder boven wonder troffen we elkaar altijd op één van de drie plekken. Of bij het muurtje bij De Gouden Ploeg, de Giqom of bij Wim thuis. Ook hadden wij het Koetshuis, in dit buurthuis was er op dinsdagavond tienerinloop en op vrijdagavond kon je er naar de Soos. Ik was hier een tijdje vrijwilliger, niet te lang jammer genoeg. Er werd op een gegeven moment besloten om mij uit het bestuur te stemmen omdat ik 9 van de 10 keer te laat was en de taken op de soosavond dan al verdeeld waren. Niemand die op dat moment aan mij heeft gevraagd waarom ik altijd te laat was. Niemand die vroeg hoe het met mij ging. Wat niemand wist was dat het thuis moeizaam ging en ik tijdelijk bij een vriendin in huis verbleef waar het ook niet makkelijk was. Mijn ouders zijn uiteindelijk gescheiden. Ik was 18 jaar toen zij definitief uit elkaar gingen. Ik heb mij er toentertijd overheen gezet, iets anders kan je ook niet doen. Het leven gaat immers door. Het ergste vind ik dat mijn ouders elkaar nooit meer hebben gezien of gesproken. Ik ben immers een product van hen en zij hebben elkaar afgewezen. Als zij elkaar niet goed vinden, wat zegt dat dan over mij? Ik heb ook een tijdje geen contact met mijn vader gehad, ouderverstoting, ook wel PAS (parental alienation syndrome)  genoemd. Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter vond ik het genoeg en besloot ik contact te zoeken met mijn vader. Inmiddels zijn wij jaren verder en dat contact is redelijk hersteld en mijn kinderen hebben een leuke Pake en een bonus- oma erbij. Het contact tussen mij en mijn moeder gaat met ups and downs en het heeft lange tijd nodig gehad voor ik haar echt heb in kunnen laten zien wat de scheiding bij mij teweeg heeft gebracht. Pas de laatste tijd gaat het beter.

Mijn verhaal is dan ook de reden waarom ik ervoor heb gekozen om mediator te worden. Als ik men kan helpen om goed uit elkaar te gaan en zij hun leven samen als partners goed af kunnen sluiten en elkaar als mede-ouders kunnen zien en behandelen, dan is mijn doel bereikt! Een scheiding is al ellendig genoeg, maak het niet nog moeilijker dan het al is en los het samen goed op voor de kinderen! Dat zijn jullie aan hen verschuldigd! En ik kan jullie daarbij helpen.

Eerlijke en open uitstraling

Voordat ik mediator werd was ik jaren werkzaam bij een advocatenkantoor en in de makelaardij als office manager. Mensen vertellen mij heel makkelijk hun verhaal, zelfs als dat heel persoonlijk of aangrijpend is. Ook in mijn werk kwam ik dat regelmatig tegen. Mijn omgeving beaamt dat ik een eerlijke en open uitstraling heb die mensen uitnodigt hun verhaal te doen. Ik wil heel graag iets betekenen voor andere mensen dus waarom niet beroepsmatig. Mijn juridische achtergrond kan ik hier bovendien heel goed combineren met het psychologische aspect. Ook dat trekt mij aan.

ADR geregistreerd mediator & conflictcoach

Ik ben ADR-geregistreerd familie mediator, onderhandelaar en conflictcoach. Zie ook www.adr-register.com en www.icr-coachregister.com

ADR-full-certified-conflict-coach en familie mediator 

Een ADR-registermediator is een gekwalificeerde mediator die:

  • voldoet aan de toetredingseisen voor het ADR-register
  • voldoet aan het beroepsprofiel van een professionele mediator
  • werkt onder bepaalde condities vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor de ADR-registermediator
  • valt onder een klachtenregeling en tuchtrechtspraak
  • voldoende ervaring heeft
  • kennis en vaardigheden op het gebied van mediation continu op peil houdt (permanente educatie)

Beschermde titel

De titel ADR-registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn het ADR-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren.

Conflictcoach

Als conflict-/relatiecoach begeleid ik conflictpartners in het verkrijgen van inzicht in de eigen bijdrage aan het conflict (wat zelfreflectie vraagt) en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen. De betrokkenen worden zich bewust van wat onderliggend meespeelt (zoals behoeften of  overtuigingen die belemmerend werken). Daar wordt op gecoacht, waardoor ruimte gaat ontstaan om vanuit een andere invalshoek naar het conflict te kijken. Tijdens dit proces leren conflictpartners patronen te doorbreken en om op een andere wijze de relatie voort te zetten. Tevens kan ik jullie begeleiden van partners naar ouders.

WhatsApp chat