Tarieven mediation

Tarieven mediation en (conflict-)coaching

Ons vanaf tarief voor particulieren is € 130,- p.u. (excl. 21% Btw) en voor bedrijven € 180,- p.u. (excl. 21% Btw). Het is goed daarbij in acht te nemen dat de meeste conflicten na twee tot vijf gesprekken zijn opgelost. De kosten worden meestal door de partijen gedeeld bijvoorbeeld 50/50. In het geval van arbeidsmediation, worden de kosten vaak door de werkgever of de Arbodienst gedragen. Daarnaast zijn er verschillende manieren waarop wij tegen een gereduceerd uurtarief mediation of (conflict)coaching aanbieden. Dat kan de kosten flink drukken. De gemiddelde echtscheiding is rond de € 2.000,- al geregeld en de meeste familieconflicten rond de € 750,-

 

Coulanceregeling

Zijn de kosten te hoog? Voor mensen die mediation niet kunnen betalen, zijn wij bereid om in sommige gevallen tegen een lager uurtarief mediaton werkzaamheden te verrichten. Neem contact met ons op om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt.

No show regeling

Indien jullie onverhoopt niet op een afspraak kunnen verschijnen, dan dienen jullie de afspraak 24 uur van tevoren af te zeggen. Mocht dit niet gebeurd zijn, dan worden er kosten in rekening gebracht. Deze bedragen € 97,50 (excl. 21% Btw).   

Mediation kosten & rechtsbijstandsverzekering

Als je over een rechtsbijstandsverzekering beschikt, zoek dan in de polisvoorwaarden na of mediation door een ADR- of MfN-registermediator wordt gedekt. Onze mediators voldoen aan die eis.

 

Geen mediation? Wat zijn de kosten dan?

Tenslotte is het verstandig je af te vragen wat de kosten zijn als je niet voor mediation kiest. Wat is een mediator en wat zijn de alternatieven? Een alternatief is een advocaat in de arm te nemen. Wat kost het als je allebei een advocaat in de arm neemt en het op een rechtszaak laat aankomen (in geld)? Wat kost het wanneer je het conflict niet oplost (in tijd en stress)?

  

Gratis informatiegesprek

Een eerste gesprek duurt ongeveer drie kwartier (45 minuten) en is altijd gratis. Tijdens dit gesprek wordt de procedure uitgelegd aan de hand van de Mediationovereenkomst en het bijbehorende Mediationreglement en de Toelichting Mediationreglement. Jullie kunnen aangeven wat jullie verwachtingen van het traject zijn en wat jullie daarin van mij verwachten. Tevens zullen we in dit gesprek jullie kwestie bespreken, waarbij we nog niet op de inhoud in gaan. Natuurlijk is er tijdens het gesprek ook ruimte om jullie vragen te stellen. Ook hier geldt onze no-show-regeling. 

Voor overige informatie kun je contact opnemen via 0513 724405 of vul hieronder het contactformulier in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

WhatsApp chat