Wie is Bernadette de Vries?

Ik ben Bernadette de Vries (voorheen Keijzer), geboren in de jaren 80 te Leeuwarden. Toen ik ongeveer 6 weken oud was, besloten mijn ouders te gaan verhuizen naar Biddinghuizen. In dit kleine dorpje heb ik mijn leven doorgebracht tot en met mijn 29ste levensjaar. Toen kwam ik mijn huidige partner tegen. Ik had een huurhuis en hij een koophuis, dus was de keuze snel gemaakt. Ik heb alle schepen achter mij verbrand en ik ben vertrokken naar het Noorden van het land.

Bernadette de Vries Relatietherapeut in Heerenveen

Hier begon voor mij een compleet nieuw leven. Een nieuw huis, nieuwe omgeving, nieuwe baan en nieuwe mensen. Binnen een jaar raakte ik zwanger van onze eerste dochter en toen zij 10 maanden oud was, was ik in verwachting van een tweeling! Dat zette onze wereld even helemaal op zijn kop, want hoe moesten wij dit allemaal gaan rooien? Weer moest er veel veranderen. De auto die ik net nieuw had en waar ik heel blij mee was, een rode BMW i118, kon weer verkocht worden. Ik kon hier namelijk de baby’s in hun maxi cosi’s niet in kwijt. Dat was niet het enige “probleem”, ons huis werd een beetje klein. De eerste jaren zou het nog wel lukken om hier met zijn vijven te wonen, maar met het oog op de toekomst moesten wij toch gaan nadenken of wij wilden verbouwen of verhuizen. In 2014 kwam er een prachtige woning beschikbaar op de woningmarkt en toen werd de twijfel ons snel ontnomen. Wij zijn dus verhuisd naar een klein dorpje in Drenthe. Mijn praktijk genaamd Fideliz Mediation bevindt zich sinds 2017 in Heerenveen en in die omgeving ben ik actief als scheidingsmediator en nu ook als relatietherapeut.

Mediation

In mijn mediationpraktijk heb ik nu al heel veel stellen gesproken die uit elkaar zijn gegaan. Ik ga altijd met hen op zoek naar het “waarom” van de relatiebreuk. Dit is namelijk belangrijk om inzichtelijk te maken voor beiden partijen. Voor degene die verlaten wordt is het belangrijk voor de rouwverwerking en om de relatie af te kunnen sluiten. Voor degene die de beslissing heeft gemaakt om te gaan scheiden is het belangrijk om zijn/haar eigen aandeel in het geheel te zien. Zo kunnen beide partijen leren van de scheiding en zullen zij (hopelijk) in de toekomst met een nieuwe partner niet weer tegen dezelfde problemen aan lopen.

Meest voorkomende reden van een relatiebreuk

De meest voorkomende reden waardoor men gaat scheiden is de communicatie. Of eerder het gebrek aan communicatie. Er wordt vaak gepraat vanuit verwijten in plaats van in verzoeken, het is een vast patroon in de relatie. Een patroon van aantrekken en afstoten, ook wel de protestpolka genoemd. De Protestpolka is een niet werkend patroon waarin de meeste stellen met problemen vastzitten. In dit patroon probeert de ene partner een reactie te krijgen, terwijl de andere partner zich terugtrekt. Hoe meer de één port, hoe meer de ander afstand neemt. Als men in dit patroon verstrikt zit, lukt het vaak niet meer om er zonder hulp uit te komen. Door hierbij deskundige begeleiding in te schakelen, weet 80% van de stellen deze verstrikkende dans te doorbreken.

Als dit patroon doorbroken wordt, dan kunnen jullie een leuke relatie met elkaar hebben. Jullie zijn immers ooit verliefd op elkaar geworden om een reden. Toch?

Van mediator naar relatietherapeut

Ik hoor men regelmatig zeggen: ‘Waren wij maar eerder met elkaar in gesprek gegaan.’ ‘Hadden wij maar eerder hulp ingeschakeld, dan was onze relatie misschien nog te redden geweest.’ ‘Wij hebben hier vandaag al meer met elkaar besproken dan in de afgelopen 10 jaar.’ En juist omdat ik dit nu zo vaak heb gehoord in mijn praktijk, heb ik besloten om hier wat mee te doen en heb ik mij laten scholen op het gebied van relatietherapie door Jean Pierre van de Ven en ben ik nu ook relatietherapeut.

De kracht van relatietherapie

In het verleden heb ik zelf de kracht van relatietherapie mogen ervaren. Ik dacht echt dat mijn relatie voorbij was en stond op het punt om te vertrekken. Sterker nog; ik heb een tijdje op de camping gebivakkeerd! Tegelijkertijd zijn wij in relatietherapie gegaan en wat bleek? Ook wij dansten de protestpolka met elkaar en spraken elkaars taal niet, waardoor het ons niet lukte om een constructief gesprek met elkaar te voeren en een liefdevolle tango met elkaar te dansen.

Onze relatietherapeut kon een ander licht op onze situatie schijnen en kon de dingen anders verpakken. Dit kon hij doen doordat hij er emotioneel niet bij betrokken was, goed naar ons luisterde, samenvatte en doorvroeg. Zo ontstond er duidelijkheid en begrip voor elkaar en vielen de puzzelstukjes op zijn plek en leerden wij op een constructieve manier met elkaar te communiceren en zo dansen wij nu tegenwoordig een liefdevolle tango. Waarbij wij elkaar natuurlijk ook nog wel eens op de tenen trappen.

Zo zie je maar: Jullie zijn echt niet de enige die dit meemaken!

Leer de liefdevolle tango met elkaar te dansen in relatietherapie

Transformeer de protestpolka naar een liefdevolle tango

Wil jullie ook leren hoe je jullie relatieproblemen transformeert? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden. Samen bespreken we wat het beste bij jullie past, zodat er begrip voor elkaar ontstaat en jullie een vervullende en warme relatie met meer intimiteit krijgen.

Ben ik de juiste persoon voor jullie?

Je vertelt niet zomaar bij iedereen over je relatieproblemen. Of wat je diep van binnen echt denkt en voelt. Misschien denk je: ‘Ik wil eerst weten of ik me veilig genoeg voel bij haar. Of ze wel snapt wat er speelt bij ons. En kan zij ons wel echt helpen?’ Dat snap ik heel goed, dat heb ik zelf ook als ik hulp zoek bij iets waar ik mee worstel.

Daarom geef ik de mogelijkheid om gebruik te maken van een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek kijken we of er een klik is. En of jullie vertrouwen hebben in een samenwerking met mij. Ik zal jullie een aantal vragen stellen om een beeld te krijgen van jullie vraagstuk en op basis daarvan ga ik een behandelplan voor jullie opstellen. Natuurlijk mogen jullie ook al jullie vragen aan mij stellen. Dit kennismakingsgesprek is gratis als jullie besluiten om het traject bij mij aan te gaan van minimaal 5 gesprekken.

Relatietips en trics

WIL JE MEER?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE RELATIETIPS & TRICS, PLUS ENKELE EXCLUSIEVE TESTS!
We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.