In een familieopstelling krijg je een kijkje in hoe onbewuste patronen en dynamieken in jouw familiesysteem jou beïnvloeden. Het onthullen van deze inzichten opent vaak de deur naar nieuwe wegen bij persoonlijke vraagstukken of die hardnekkige patronen die telkens terugkomen.

Jouw Opstelling, Jouw Reis

Stel je voor: je loopt iedere keer tegen dezelfde situaties aan. Je hebt al van alles geprobeerd om dit te doorbreken, alleen het lukt je niet. Misschien speelt er iets op een diepere laag? Dit kan je onderzoeken door middel van een opstelling. Verborgen dynamieken worden blootgelegd, er ontstaat inzicht en hierdoor lukt het je misschien wel om te veranderen. Je kunt deze reis alleen maken, zonder representanten, samen met mij als jouw coach.

De Kracht van Individuele Opstellingen

Een opstelling met een groep representanten heeft voordelen, maar het kan ook onveilig voelen. Je legt immers iets heel persoonlijks bloot met allemaal vreemde mensen om je heen. Soms is het gewoon praktischer, prettiger en voor jou veiliger om zonder een groep te werken. Samen met mij als je coach, in een vertrouwde setting waar je vrijuit kunt spreken en verkennen.

Opstelling met houten poppetjes

Hoe gaat een Familieopstelling met Poppetjes en Vloerankers in zijn werk?

Een familieopstelling met poppetjes en vloerankers is een krachtige methode om inzicht te krijgen in de verborgen dynamieken en patronen binnen een familie of een ander systeem. Het begint met jouw hulpvraag waar je meer helderheid over wil krijgen. Vervolgens wordt er een ruimte opgesteld, vaak op de tafel, waar je de poppetjes kunt plaatsen die verschillende familieleden of elementen van het systeem representeren. Deze poppetjes kunnen worden neergezet in relatie tot elkaar, waarbij jij kiest welke poppetjes je wil plaatsen en hoe ze gerelateerd zijn aan elkaar. Er wordt gewerkt met houten poppetjes of playmobilpoppetjes.

In de daarop volgende sessie wordt gewerkt met vloerankers. Door middel van vloerankers van vilt die op de grond worden gelegd, wordt de energie en de onderlinge verbinding zichtbaar en voelbaar gemaakt. Dit helpt om de onderliggende dynamieken en patronen binnen het systeem te onthullen.

Het is zo bijzonder om te zien hoe de poppetjes en de vloerankers hun posities en bewegingen vaak parallellen vertonen met de werkelijke situatie of de dynamieken binnen de familie. Door naar de opstelling te kijken en erover te praten, kunnen deelnemers dieper inzicht krijgen in de onderliggende oorzaken van problemen of spanningen binnen het systeem, en kunnen ze vaak ook mogelijke oplossingen verkennen.

Het is een bijzondere en vaak heel verhelderende ervaring, die je kan helpen om jouw relaties en je leven op een dieper niveau te begrijpen en te transformeren.

Wanneer doe je een Familieopstelling?

Als je telkens vastloopt in hetzelfde probleem of dezelfde vraag, is het essentieel om de oorsprong ervan te ontdekken. Ons familiesysteem vormt een onlosmakelijk deel van wie we zijn, en veel van onze vragen vinden daar hun oorsprong.

Een familieopstelling kan verbanden tussen het verleden en het heden zichtbaar maken. Dat kan verhelderend werken bij vragen over:

  • Relaties
  • Opvoeding
  • Ziekte
  • Onverklaarbare gevoelens of gedachten
  • Verslaving
  • Conflicten
  • Depressie
  • Aanhoudende onrust
  • Werkgerelateerde problemen

Familieopstelling met Playmobilpoppetjes

Wat levert een Familieopstelling eigenlijk op?

Een familieopstelling opent nieuwe perspectieven. Het ontrafelt hoe jouw verleden en omgeving hebben bijgedragen aan de persoon die je vandaag bent en waardoor bepaalde patronen tot stand zijn gekomen die je vandaag de dag nog steeds hanteert alleen niet meer voor je werken, maar juist tegen je. Met begeleiding ontdek je nieuwe inzichten en wordt onderzocht waar er binnen het systeem ruimte is voor verandering. Dankzij deze frisse kijk kun je jouw vraagstuk op een compleet andere manier benaderen dan voorheen.

De Intimiteit van Eén-op-Eén

Als coach begeleid ik jou in de opstelling door het stellen van de juiste vragen die voor inzichten in jouw patronen zorgen. En bied ik een veilige, intieme ruimte voor jou om te voelen, te ervaren en te delen. Het is een kans om op een diepere laag naar jezelf te kijken, zodat je patronen kunt doorbreken.

Relatietips en trics

WIL JE MEER?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE RELATIETIPS & TRICS, PLUS ENKELE EXCLUSIEVE TESTS!
We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.