Een Les In Communicatie

Waar gaat het mis en kun je dit veranderen? Een relatie hebben is niet altijd even makkelijk. In het begin ben je verliefd, jullie gaan daten, worden een stel, gaan samen op vakantie, gaan samenwonen en misschien wel trouwen. Misschien krijgen jullie zelfs wel een paar kinderen en leefden jullie nog lang en gelukkig! Laat ik je uit die droom helpen: ‘Niemand leeft lang en gelukkig.’ De één heeft alleen net even wat meer tools vanuit huis meegekregen dan de ander om met bepaalde situaties goed om te kunnen gaan waardoor de relatie het beter en langer volhoudt en misschien wel versterkt. Ook hechting speelt hierbij een rol. Vaak zie ik in mijn praktijk dat één van partijen (of beiden) te maken heeft met een onveilige hechting waardoor ze tegen bepaalde problematieken in de relatie aanlopen.

In geval van stress, dus als er ruzie is in de relatie, hanteer je een bepaalde copingstijl. Jouw copingstijl is de manier waarop je geneigd bent om om te gaan met stressvolle omstandigheden en tegenslagen, je ‘copingstijl’. Coping is afgeleid van het Engelse begrip ’to cope with’ wat letterlijk betekent ‘kunnen omgaan met of opgewassen zijn tegen’. Vaak is dit een copingstijl die je jezelf hebt aangeleerd toen je nog klein was, maar is deze nog wel van deze tijd? En dat is vaak precies waar het misgaat. Als je je bewust bent van welke copingstijl jij hanteert, en deze is niet effectief, dan kun je ervoor kiezen om een andere copingstijl in te gaan zetten. Dit traject gaat jou daarbij helpen.

Waar Gaat Het Mis In Mijn Relatie?

Overzicht van de sessies

Om het beste resultaat te bereiken, volg je het liefst drie sessies. Dit is exclusief de intake. De sessies duren 90 minuten en vinden bij voorkeur één keer in de twee weken plaats. Op die manier heb je voldoende tijd om de stof tot je te nemen en de huiswerkoefeningen uit te voeren én te reflecteren op wat je in de vorige sessie hebt geleerd. De sessies worden voorafgegaan door de intake.

De intake

De intake bestaat uit één gesprek met de relatietherapeut en duurt ongeveer drie kwartier á een uur. Na de intake krijg je een werkboekje mee en kun je aan de slag met je eerste opdracht. Tevens plannen wij een vervolgafspraak in.

De sessies

1 Coping- en hechtingsstijlenOnderzoeken welke copingstijl jij hanteert en hoe je bent gehecht
2Transactionele Analyse, de Dramadriehoek en OuderboodschappenOnderzoeken hoe jij communiceert en of dit efficiënt is, zo niet dan bekijken hoe het anders kan
3Verbindende Communicatie, Cirkel van InvloedAnders leren communiceren en kijken hoe je stress in je leven kunt reduceren
Relatietips en trics

WIL JE MEER?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE RELATIETIPS & TRICS, PLUS ENKELE EXCLUSIEVE TESTS!
We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.