Relatie Affaire Seks

7 Soorten Affaires En Alles Wat Je Erover Moet Weten

7 soorten affaires

‘Affaire’ is tegenwoordig een veel voorkomend woord, maar niet alle affaires zijn hetzelfde. Er zijn zeven soorten affaires, zeven manieren waarop ontrouw de kop opsteekt in je leven. Als je eenmaal weet wat voor affaire een vreemdgaande partner heeft gehad, kun je beter geïnformeerd beslissingen nemen voor de toekomst. Wil je de relatie beëindigen of ermee doorgaan? Elke affaire zal het huwelijk/de relatie ernstig schaden, ook al raakt het de betrokkenen anders.

De algemene consensus is dat vrouwen doorgaans one-night stands accepteren van hun vreemdgaande partners, maar een emotionele affaire tolereren zij niet. Aan de andere kant wordt beweerd dat mannen toleranter zijn ten opzichte van emotionele aangelegenheden, maar niet van fysieke aangelegenheden. Ongeacht of deze veronderstellingen waar zijn of niet, het punt is dat verschillende soorten affaires een dynamiek op verschillende manieren kan schaden.

Dus, zijn er verschillende soorten affaires?

Ja, experts classificeren ze in zeven verschillende categorieën op basis van het niveau van intimiteit in de relatie. Laten we meer te weten komen over de soorten affaires, zodat je er zeker van kunt zijn of het twijfelachtige gedrag van jouw partner je iets vertelt dat je misschien over het hoofd hebt gezien of niet voor mogelijk hield.

Als je erover nadenkt hoe een affaire emotioneel of seksueel kan zijn, of beide, sta je op het punt om stomverbaasd te zijn. In het tijdperk van zelfonderzoek en digitaal enthousiasme gaan affaires veel verder dan alleen deze twee. Je wilt voorkomen dat je je partner bedriegt en probeert een geschikte manier te vinden om dit te doen, of het nu gaat om het uitwisselen van berichten op sociale media of om betrokken te raken bij iemand op het moment dat je een huidige relatie verbreekt, wat bekent staat als een exit-affaire!

Interessant is dat je misschien denkt dat het gewoon een vriendschap is of misschien zelfs een beetje meer, maar na het lezen van dit stuk, en volgens psychologen, zal je je realiseren dat je al een affaire hebt. Als je je niet bewust bent van de soorten affaires, is het mogelijk dat je je er gewoon aan overgeeft zonder het te beseffen.

Hoeveel soorten affaires zijn er en wat is de reden achter deze ontrouw? Volgens de psychologie van affaires hebben experts 7 verschillende soorten affaires geclassificeerd. Lees verder om er meer over te weten te komen en check of jij of jouw partner in een van deze categorieën valt.

1. Een seksuele affaire – Het klassieke vreemdgaan

Seksuele affaires zijn de meest voorkomende soort affaire van alle 7 soorten affaires. Je weet dat je ontrouw bent, maar doet het toch. Dit is meestal een puur fysieke handeling tussen twee mensen zonder veel emotionele gehechtheid. Dit zou zich meer kwalificeren als een flirt of een informele connectie waar je partner zich totaal niet van bewust is.

Seksuele aangelegenheden zijn, zoals de term suggereert, voornamelijk seksueel van aard. Vaker wel dan niet, zijn beide betrokken partners op zoek om hun oerinstincten te bevredigen.

Dit begint bijna altijd als ‘gewoon seks’. Het kan zijn met een willekeurig persoon of een vriend die je niet echt meer een vriend kunt noemen. De persoon doet er niet toe, de activiteit wel.

De affaire begint als een puur seksuele ervaring zonder al te veel uitwisseling van emoties en gevoelens, als een vrijblijvende relatie.

De duur van deze affaires is beperkt tot de bevrediging van seksuele behoeften. Zodra de seksuele behoeften zijn bevredigd en ze de seksuele interesse in de ander verliezen, komt er meestal een einde aan deze affaire.

Hoewel het begint als een informele flirt, kan het mogelijk uitgroeien tot iets veel sterkers. Lichamelijke intimiteit kan de basis leggen voor emotionele intimiteit en na verloop van tijd kunnen de partners van de affaire een gevoel van betrokkenheid bij elkaar voelen, bijna zoals echtgenoten dat doen.

2. Een emotionele affaire – Vreemdgaan zonder fysieke intimiteit

Kun je het een affaire noemen als de “geliefden” geen seks hebben? Ja, dat kan. Een emotionele affaire begint met een onschuldige vriendschap en ontwikkelt zich langzaam tot een diepe band. Soms verandert het in een platonische relatie waarin de emotionele band die met de affaire-partner wordt gedeeld, de ruimte van de huwelijkspartner kan betreden.

Dit kan extreem gevaarlijk zijn. Het kan uiteindelijk de vrede en liefde uit het huwelijk zelf aantasten. Je bedriegt jezelf door jezelf te laten denken dat het niet kwalificeert als vreemdgaan omdat je geen seksuele overtreding hebt begaan.

Maar zelfs nu als je jezelf afvraagt ​​wat de aard van de relatie is, weet je dat het bedrog is. Volgens de American Association of Marriage and Family Therapy geeft 35% van de vrouwen en 45% van de echtgenoten aan emotionele affaires te hebben gehad.

Vrouwen voelen zich meestal aangetrokken tot emotionele zaken omdat ze nooit echt emotioneel tevreden zijn. De emotionele leegte in hun huwelijk zorgt ervoor dat ze contact maken met iemand om hun emotionele behoeften te bevredigen.

Ook mannen hebben emotionele affaires met hun goede vrienden of collega’s. Deze relatie omvat een grote emotionele intimiteit die niet beperkt is tot ‘alleen vrienden’.

Een emotionele affaire kan fysieke intimiteit inhouden, maar het is veel sterker dan dat. Men kan gemakkelijk gehecht raken aan een persoon, maar het is veel moeilijker om jezelf van hen los te maken. Je denkt dat het ongevaarlijk is omdat er geen seks is, maar het is erger. Vroeg of laat komt ook seks in dit soort relaties terecht.

Een persoon schreef: “Het is moeilijk om dingen in perspectief te plaatsen als je eindeloze uren kunt praten met één persoon, maar niet dezelfde compatibiliteit hebt met je partner”. Een ander zei: “Ik had deze onmiskenbare seksuele chemie met hem zonder seks met hem te hebben , en mijn man en ik hadden niets om over te praten of te delen.”

3. De digitale affaire – De gevaren van technologie

‘Ik voelde me voor het eerst in jaren gezien en opgemerkt’, vertelde ze mij. Ze raakte tijdens een reünie in contact met haar studentenliefde en begon een digitale affaire. Historisch gezien hebben mannen vaker een scheve schaats gereden, maar cyberrelaties kunnen dat veranderen.

De groei van sociale-mediaplatforms zoals WhatsApp en Facebook Messenger, samen met stomende chatroomgesprekken, heeft een nieuwe vorm van ontrouw veroorzaakt, de digitale affaire. Wanneer je contact maakt met iemand via online datingsites of sociale media en deelneemt aan gesprekken die je zou moeten hebben met je man / vrouw, is het een digitale aangelegenheid.

Je bent bijna elke dag met deze persoon bezig en deelt je ervaringen, angsten, emoties en gevoelens met je online partner in plaats van met je partner. Hij wordt jouw mentor, vertrouweling en gids terwijl jij de zijne wordt. Dit leidt heel snel tot een sterke emotionele band.

Via het digitale platform is het eenvoudig met elkaar te verbinden. Mensen die digitale affaires hebben, verleiden elkaar door verleidelijke, sexy sms’jes te sturen en bouwen een virtuele intieme relatie op. Van de 7 soorten affaires is dit de gemakkelijkste om aan toe te geven.

Een ander interessant feit is dat je op internet kunt zijn wie je wilt zijn. Je kunt een figuur van small tot een sixpack hebben. Of je kunt je voordoen als iemand met een zeer goede baan of als een sportliefhebber. Je kunt typen, backspace, verwijderen. Iedereen kan elke gewenste afbeelding van zichzelf weergeven. En de ander wordt verliefd op dat beeld. Wat drijft een digitale affaire? Als je een eigen smartphone hebt, heb je altijd en overal toegang tot de persoon.

En je betaalt alleen de kosten van de serviceprovider. E-gifts, liedjes via Whatsapp, foto’s van de ochtendzonsondergang kosten niets! Je kunt je ware identiteit verbergen en maandenlang flirten totdat je je op je gemak voelt om het misschien wel tot een persoonlijke ontmoeting te laten komen.

Je kunt de persoon fysiek ontmoeten of niet, maar de chats op je telefoon zijn voldoende om te zeggen dat je je partner bedriegt. Het is een ander soort vreemdgaan in een relatie dan de norm, en daarom kan het soms moeilijk te vangen zijn.

4. De one-night-stand-affaire – De Opportunist

Een one night stand gaat per definitie bijna uitsluitend over seks. Over het algemeen beschouwen mensen one-night stands niet als een affaire, ook al is het verraad en doet het veel pijn. Hoe de bedrogen partner reageert op de one night stand van zijn/haar partner is uiterst subjectief. Sommigen denken misschien dat het een ernstige overtreding is, anderen zien het misschien als een moment van zwakte. Voor de meesten is een one-night-stand-affaire echter meestal een moment van zwakte of een impulsieve daad.

Ze waren niet van plan om het te doen; “Het gebeurde gewoon”. Misschien hadden ze wat gedronken, en van het een kwam het ander. Of je nu boos of dronken was, het maakt het er niet anders op. Deze affaires zijn meestal gebaseerd op een impuls en vindt plaats met vreemden. Het feit dat het een eenmalige aangelegenheid was, maakt dat het geheim wordt gehouden.

De meeste mensen die een one- night- stand hebben, brengen hun partners niet op de hoogte van deze actie. Ze voelen zich schuldig over hun daden en willen niet dat zinloze seks verpest wat ze met hun partner hebben.

Soms hebben mensen one-night stands om wraak te nemen op hun partner en ervoor te zorgen dat hun partner hiervan op de hoogte is. Ze slapen met iemand en genieten van de nacht als een manier om wraak te nemen voor bedrog of mishandeling in een huwelijk. Dergelijke gevallen zijn bijna zeker het soort affaires dat tot een echtscheiding leidt.

Toch is het niet ongewoon als een partner zijn bedriegende partner deze affaire vergeeft. Het is mogelijk om over een one-night-stand heen te komen, op voorwaarde dat beide partners zich absoluut inzetten om hun relatie te verbeteren.

5. De afleidingsaffaire – Emotioneel niet beschikbaar zijn

Afleidingsaffaires gebeuren wanneer een partner gestrest is. Het kan een slechte periode in hun bedrijf of carrière zijn, het kan gaan over een gezondheidsnoodgeval met een familielid of het kan het verlies van een geliefde zijn.

Wanneer iemand het moeilijk heeft gehad om met deze ernstige, deprimerende problemen om te gaan, kunnen ze kwetsbaar worden voor het aangaan van een affaire. Een affaire op dit punt is de manier om zichzelf af te leiden van de huidige druk van het leven.

Dit is wanneer iemand zijn partner bedriegt zonder het zelfs maar te beseffen. Ze willen hun partners niet bedriegen, ze willen gewoon wat verlichting van de bestaande last van verantwoordelijkheden. In het huwelijk zien koppels zichzelf na verloop van tijd minder als een bron van geluk en plezier en meer als een manier om samen problemen op te lossen en verantwoordelijkheden op zich te nemen.

Een affaire-partner kan daar precies het tegenovergestelde bieden, een ontsnapping uit de grijze realiteit. Een affaire kan in het begin helpen, maar uiteindelijk zal deze meer stress toevoegen aan een toch al stressvol leven. Het constante liegen en bedriegen, samen met het schuldgevoel, kan een verwoestend effect hebben op iemands eigenwaarde en leven.

Als gevolg hiervan raken ze ook fysiek en emotioneel ver verwijderd van hun partners. In een tijd waarin men al veel tijd en energie nodig heeft, kan dit een enorme verspilling van die essentiële hulpbron blijken te zijn. Waarom buitenechtelijke affaires plaatsvinden, is een te brede vraag om in één keer te beantwoorden, maar dit soort affaires vindt meestal plaats wanneer partners emotioneel niet meer voor elkaar beschikbaar zijn.

6. De ‘dubbelleven’-affaire – Verlangen naar iets buiten het huwelijk

De dubbelleven affaire is de meest risicovolle van de 7 soorten affaires. Hier is de vreemdgaande partner via de geest, het lichaam en misschien zelfs de ziel verbonden met de affaire-partner. Hij / zij is verliefd en heeft een sterke betekenisvolle relatie met de affaire-partner. En de echtgenoot heeft natuurlijk geen idee. Dit is ontrouw op alle niveaus – emotioneel, fysiek en soms zelfs psychologisch.

Hier leeft de persoon letterlijk een dubbelleven – hun emotionele en fysieke behoeften worden vervuld met de affaire-partner, terwijl hun familiale en andere behoeften worden vervuld met de huwelijkspartner. Het zijn twee parallelle relaties voor de vreemdgaande partner waar hij/zij evenveel in investeert. Mensen die deze affaire hebben, worden uiteindelijk meesters in manipulatie en experts in liegen en bedriegen.

Ze leiden een getrouwd leven, hoe onvolmaakt het ook is, en vervullen hun behoeften elders – zowel emotioneel als fysiek.

Zulke mensen gaan relaties aan omdat ze niet gelukkig zijn met hun huwelijk, of dat zeggen ze tenminste. Ze kunnen om de een of andere reden hun echtgenoten niet verlaten; kinderen, alimentatie, ze niet willen kwetsen, etc. Wat de reden ook is, ze voelen zich gevangen in het huwelijk en kunnen er niet uit komen en leiden zij een dubbelleven.

Om zo’n veeleisende geest-lichaam-affaire te cultiveren, is een uniek soort vastberadenheid nodig om je huidige partner te bedriegen. Hoewel het misschien onmogelijk lijkt, is deze soort affaire niet ongewoon.

7. De seriële affaire – De seksverslaafde

Deze affaires zijn voor seksverslaafden en ultieme playboys. Ze gaan maar door, affaire na affaire. Ze houden van de spanning die een nieuwe romance, een nieuw lichaam met zich meebrengt en ze lijken zichzelf niet te kunnen stoppen. Het is duidelijk dat elke zorg voor hun partner terzijde wordt geschoven.

Ze verontschuldigen zich misschien overvloedig wanneer een affaire wordt ontdekt, maar ze zullen zich overgeven aan een andere en nog een andere. Ze lijken gewoon niet in staat om nee te zeggen tegen verleiding. Seks is als een drug waaraan ze verslaafd zijn en voor hen wordt variatie het kruid van hun leven. Ze raken snel verveeld en hebben meerdere sekspartners.

Ze worden gedreven door hun seksuele driften en vinden nooit echte vervulling, hoe vaak ze ook hun echtgenoot bedriegen. Zulke mensen zijn bedreven in het verbergen van hun affaires voor hun echtgenoten. Met elke affaire worden ze slimmer in het verbergen ervan, hun vrouwen meer argwanend.

Echtgenoten van seksverslaafden hebben het moeilijk om met dit soort affaires om te gaan, zij falen in het doorzien van deze partners. Het gebeurt veel en de partner belooft iedere keer beterschap. Mensen in dit soort affaires komen er meestal mee weg. Er komen een aantal namen in me op, Marco Borsato, André Hazes en Tiger Woods om er maar een paar te noemen. Van de 7 soorten affaires komt de seriële affaire ook vaak voor.

Bereik je met een affaire je doel?

Lezen over de soorten affaires om onszelf bewust te maken van hoe we ons kunnen overgeven aan/het slachtoffer zijn van ontrouw is goed en wel, maar werken de affaires ooit? Dit is als een vraag van een miljoen dollar. Zoals we in de 7 soorten affaires hebben uitgelegd, heeft elke affaire een ander doel en vindt elke persoon een ander soort bevrediging in de affaire. Sommigen willen seksuele bevrediging, sommigen willen emotionele troost.

Affaires werken op een bepaald niveau in die zin dat ze de betrokken mensen tijdelijk rust en geluk geven, maar naarmate de tijd verstrijkt en ze de affaire onder de duim moeten houden, wordt het moeilijk voor de relatie. Zo moeilijk, dat het vaak uit de hand loopt.

De echtgeno(o)t(e) komt vaak achter het bedrog en confronteert de partner, op dat moment moet ze een beslissing nemen om door te gaan of weg te gaan en een mediator in te schakelen om de scheiding in gang te zetten.

Hoe eindigen affaires?

Als je je afvroeg of affaires die een huwelijk verbreken eindigen in vruchtbare relaties, dan is het antwoord niet zo eenvoudig. De puur fysieke, eenmalige wellustige affaires hebben niet echt de grootste kans om als relatie te slagen. De mind-body-affaires, die zowel emotionele als fysieke intimiteit kenmerken, kunnen een huwelijk beëindigen en kunnen als een relatie uitpakken, in ieder geval voor een tijdje.

Als je je hebt afgevraagd: “Hoe eindigen affaires gewoonlijk?”, de statistieken schetsen een grimmig beeld voor huwelijken die uit affaires zijn voortgekomen, studies beweren dat slechts 5 tot 7% ​​van de affaires in huwelijken eindigen, en daarvan is 75% meestal niet duurzaam. Affaires lijken daarom niet veel belovend als het gaat om een ​​​​verbintenis op lange termijn.

De gevolgen van twee getrouwde mensen die een affaire krijgen, zijn meestal niet goed en het is moeilijk om hier samen goed uit te komen. Maar er zijn gevallen waarin een persoon uit een huwelijk of een langdurige relatie komt en met de affaire-partner verdergaat. Meestal vinden getrouwde vrouwen het moeilijker om te scheiden vanwege een affaire dan getrouwde mannen.

Hoe lang duren de meeste affaires?

Hoe lang duren de meeste affaires? Affaires leiden misschien niet noodzakelijk tot het meest vruchtbare huwelijk tussen vreemdgaande partners, ze veroorzaken nog steeds veel pijn bij slachtoffers van ontrouw. Wanneer een partner jammert: “Het was maar één nacht, dat beloof ik”, klinkt de belofte meestal niet oprecht als je bedenkt hoe je vertrouwen volledig is geschonden.

Dat is de reden waarom het op dit moment misschien lijkt alsof wat je doormaakt een soort affaire is die zal leiden tot echtscheiding, en dat je relatie hier nooit van zal herstellen. Inherent hieraan is de veronderstelling dat de affaire van de vreemdgaande partner een aanzienlijke hoeveelheid tijd zal duren.

De ‘verliefde’-fase van een affaire duurt echter meestal ongeveer 6 tot 18 maanden. Deskundigen zijn het er unaniem over eens dat affaires voortduren zolang beide partijen uit de affaire krijgen wat ze willen en meestal wordt de affaire na zo’n 6-12 maanden beëindigd. Uitzonderingen daar gelaten.

Het algemeen aanvaarde antwoord op “Hoe eindigen affaires gewoonlijk?” vertelt ons dat affaires niet de langste levensduur hebben, maar uitzonderingen zijn, zoals in alle dingen, niet onmogelijk.

Hopelijk heb je wat geleerd over de verschillende soorten affaires in een relatie. Wanneer een relatie bewust of onbewust de dupe wordt van één van dit soort affaires, is het eindresultaat vaak spijt, verdriet en rouw. Als je je bewust bent van de soorten affaires, kun je voorkomen dat jouw partner ooit op een of andere manier ontrouw is, of zelfs dat jij je overgeeft aan iets dat je voorheen niet als vreemdgaan beschouwde.

Ontrouw herbeschouwd… een talk voor iedereen die ooit heeft liefgehad

Ontrouw is het ultieme verraad. Maar hoeft dat wel? Relatietherapeut Esther Perel onderzoekt waarom mensen vreemdgaan en laat zien waarom verhoudingen zo traumatisch zijn: omdat ze onze emotionele basis bedreigen. In ontrouw ziet ze iets onverwachts: een uiting van verlangen en verlies. Verplicht kijken voor iedereen die ooit is of heeft bedrogen of voor wie relaties in een nieuw licht wil leren zien.

Relatietips en trics

WIL JE MEER?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSTE RELATIETIPS & TRICS, PLUS ENKELE EXCLUSIEVE TESTS!
We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Aanbevolen artikelen